30/01/2019

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στα Κρητικά της Νότιας Κέρκυρας, από την ΠΙΝ. Παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε διαπλατύνεις δρόμων και υποστηρίξεις γεφυρών στη Ν.Κέρκυρα.

Την εκπόνηση μελέτης για το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στα Κρητικά της Νότιας Κέρκυρας, ώστε να κοστολογηθεί και να ενταχθεί άμεσα στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για τη στήριξη αθλητικών υποδομών, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης, μετά και τη χθεσινή επιτόπια επίσκεψή του στα Κρητικά της Λευκίμμης.
Ο Περιφερειάρχης, αψηφώντας την έντονη χθεσινή νεροποντή μετέβη στη Νότια Κέρκυρα, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέκο Μιχαλά και τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΙΝ, έκανε επιτόπιο έλεγχο, μαζί με τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητικών, στο υπάρχον γήπεδο του χωριού, προκειμένου να διαπιστώσει "ιδίοις όμμασι", την κατάσταση που βρίσκεται ο αθλητικός χώρος και τις άμεσες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από την ΠΙΝ, ώστε να εκπληρωθεί το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος και από τον Πρόεδρο του Νεοχωρίου Νίκο Βαρσάκη. έκανε αυτοψία σε αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στην περιοχή της Εθνικής Οδού Λευκίμμης – Νεοχωρίου, εξετάζοντας λεπτομερώς την αποτελεσματικότητα των εργασιών σε παρακείμενα ρέματα, ενώ διαπίστωσε και τις ανάγκες παρέμβασης της Περιφέρειας σε διαπλατύνεις δρόμων και υποστηρίξεις γεφυρών.