06/03/2020

Συνέντευξη Τύπου Θόδωρου Γαλιατσάτου στην Κεφαλονιά.

Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Mirabel” του Αργοστολίου, για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, παραχώρησε το απομεσήμερο της Παρασκευής, 6/3/2020 ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος. Στο πλευρό του κ. Γαλιατσάτου βρέθηκε και ο τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και νυν περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος. Την συνέντευξη άνοιξε ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, με τοποθετήσεις όσον αφορά τα σημαντικά ζητήματα των τελευταίων ημερών που είναι η έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα στον Έβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως “ Ο κορονοϊός, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα και μας απειλεί με μεγαλύτερη ένταση. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και προσοχή από όλες τις πλευρές η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες και να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που είναι κοντά μας.
Ακολούθως έθιξε το θέμα του μεταναστευτικού τονίζοντας πως: “Η αυτοδιοίκηση είναι αυτή την στιγμή εκείνη που μπορεί να έχει την διαφορετική έκφραση και να συμβάλει στην δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα. Εάν είχε εφαρμοστεί κάθε περιοχή να συμβάλει με το 1% βάση του πληθυσμού της στους μετανάστες, θα είχε αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά. Είναι υποχρέωση της αυτοδιοίκησης να παίξει ρόλο εξομαλυντικό”.
Το ζήτημα των ημερών στα Ιόνια είναι τα υδατοδρόμια, για τα οποία ο Θόδωρος Γαλιατσάτος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος από την συνέντευξη τύπου λέγοντας: “Προσπαθούμε εδώ και καιρό να πάρουμε απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα, αλλά ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει. Μια δουλειά για που είχε γίνει από την δική μας Περιφερειακή Αρχή, θα αναγκαστούμε να την πληρώσουμε ξανά. Ήταν απόφαση να εξαφανιστεί η δουλειά που είχε γίνει από εμάς και να ανατεθεί εκ νέου στην ΔΕΠΑΝ με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Προκατασκευασμένος οικίσκος επιφανείας 23m2 κοστολογείται με 90.000 ευρώ! Τιμολόγια για την μετακίνηση μαζί με την αμοιβή απασχολούμενου στην παρακολούθηση του έργου καθορίζεται στα 730,80 ευρώ! Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Εμείς κοστολογήσαμε τα υδατοδρόμια περί τις 140.000 το κάθε ένα. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς. Πρόκειται για λαφυραγώγηση δημοσίου χρήματος. Εμείς είχαμε και την χωροθέτηση πού θα γίνουν τα υδατοδρόμια”.
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Αρχαιολογικού Μουσείου λέγοντας: “Προσπαθούμε να λύσουμε τον γρίφο με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου. Στο κτίριο αυτό με 250.000 ευρώ θα μπορούσε να επισκευαστεί ο φέροντας εξοπλισμός, αντί για τα 10 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται τώρα για κατεδάφιση και κατασκευή σε νέα θέση”.
Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Σπύρος Γαλιατσάτος, για την συμπεριφορά κάποιων στελεχών της Περιφερειακής Αρχής προς το πρόσωπό του, όπως χαρακτηριστικά είπε: “Για πρώτη φορά έχω υποστεί τέτοια απρόκλητη προσβολή της προσωπικότητάς μου. Δεν μπορεί να ακούγονται αυτά τα πράγματα, ότι ως περιφερειακή αρχή δεν κάναμε τίποτα και δεν βρήκαν τίποτα. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακό Συμβουλίου, πρωταγωνιστεί σε αυτό και κάνει το άσπρο – μαύρο. Δεν καταδέχθηκαν να ρωτήσουν τις υπηρεσίες και θίγουν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Είναι παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσουν την Περιφέρεια και θέλουν να την λειτουργήσουν με την μέθοδο του franchise. Εμείς λειτουργήσαμε με κάθε σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Δεν θα ανεχτώ πλέον να θίγουν βάναυσα την προσωπικότητά μου”.
Oλόκληρο το βίντεο της συνέντευξης Τύπου, όπως μεταδόθηκε live από το facebook του inkefalonia.gr, εδώ:
https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/651592608937724/

Πηγή: www.inkefalonia.gr