23/04/2020

Η υποκριτική νεοφιλελεύθερη φροντίδα για το ΕΣΥ.


23/04/2020
- Διοικητής 6ης ΥΠΕ : ΟΧΙ νέες ΤΟΜΥ.
- Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας: ΟΧΙ ενημέρωση σε ΑΝΑΣΑ.
- Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων : ΟΧΙ σε κίνητρα σε γιατρούς.
- Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου: εγκαίνια σε "αχρείαστους" οικίσκους στο Νοσοκομείο.
Έχει εκτιμηθεί ότι αυτή η ξαφνική "αγάπη" της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γενικότερα των νεοφιλελεύθερων της "ελεύθερης αγοράς" προς το ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό είναι υποκριτική και πίσω της κρύβεται επιμελώς το αμετάβλητο σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας.
Αυτό αποτυπώνεται πολύ παραστατικά στο θέμα της πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού και ιδιαίτερα των γιατρών που ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ συνεχώς αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
α) Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ): Η 6η ΥΠΕ έχει στην διάθεση της 4,6 εκατ. ευρώ από την ΠΙΝ για την λειτουργία με υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό 5 ΤΟΜΥ στα νησιά του Ιονίου. Οι τρεις από αυτές τους τελευταίους μήνες. Αποτέλεσμα μηδέν, απάντηση καμία!
β) Νεοπροσληφθέντες γιατροί στα Νοσοκομεία της ΠΙΝ: μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η ΑΝΑΣΑ ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από το Νοσοκομείο Κέρκυρας αρχικά στις 10/04 και επανήλθε στις 14/04. Απάντηση καμία. Ο διοικητής διέταξε (!) να μην σταλεί απάντηση.
(στην φωτογραφία: τα αναπάντητα επί 13 ημέρες αιτήματα του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας).
γ) Η περιφερειακή αρχή απέρριψε την πρόταση για διπλασιασμό του βοηθήματος προς τους προσλαμβανόμενους γιατρούς ως ένα σημαντικό κίνητρο. Απλά δεν έχουν πρόθεση να εντάξουν γιατρούς στο ΕΣΥ. Ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την επικοινωνία και την "εικόνα": Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου φρόντισε να φωτογραφηθεί μπροστά σ’ έναν οικίσκο που έφερε (;) η ΠΙΝ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όταν αυτός ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά