16/11/2022

Γιατί η περιφερειακή αρχή δεν επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία; Το παράδειγμα της ΔΟΞΑΣ Πηγαδακίων Ζακύνθου που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική Γυναικών.

Επερώτηση 118η

Γιατί  η περιφερειακή αρχή δεν επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία; Το παράδειγμα της ΔΟΞΑΣ Πηγαδακίων Ζακύνθου που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική Γυναικών.

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Είναι γνωστό ότι η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου αγωνίζεται πλέον στην Α’ Εθνική κατηγορία. Αυτό σημαίνει αρκετά ταξίδια με πολλά έξοδα μετακίνησης και συγκεκριμένα τρία στην Κρήτη, τρία στην Αθήνα και ένα στην Ρόδο.

Είναι προφανής η ανάγκη στήριξης της ομάδας στην προσπάθεια της αυτή, είναι τμήμα της αθλητικής μας ταυτότητας ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στους ΟΤΑ την οικονομική ενίσχυση σε αθλητικά σωματεία της περιοχής τους υπάρχει, και συγκεκριμένα ο ν. 4735/2020 σε συνδυασμό με το άρθρο 202 του 3463/2006 (ΚΔΚ).

Απομένει κατά συνέπεια η πολιτική βούληση και μόνον, αυτή της περιφερειακής αρχής.

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

  • Προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της ομάδας ΑΟ ΔΟΞΑ Πηγαδακίων Ζακύνθου για κάλυψη των εξόδων μετακίνησής της;
  • Έχετε ως ΠΙΝ κατάλογο των ομάδων μας που, δραστηριοποιούμενες στα διάφορα αθλήματα, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, ώστε να υπάρξει και για αυτές μέριμνα στο βαθμό που το επιθυμούν;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.