23/10/2019

Ευτελισμός του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου από την περιφερειακή αρχή.

Ευτελισμός του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου από την περιφερειακή αρχή.
Αποχώρησε η ΑΝΑΣΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
23/10/2019
 
Δεν πρόλαβε η παράταξη της κ. Κράτσα να ξεκινήσει την θητεία της στην Περιφέρεια και έδειξε τον σεβασμό και την προσήλωση της στις διαδικασίες λειτουργίας του θεσμού.
Με ευθύνη της άφησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ...στην αναμονή και, ενώ η προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης ήταν στις 14:00, η συζήτηση ξεκίνησε μετά από 100 (!) λεπτά της ώρας, με την δικαιολογία της σύσκεψης του υφυπουργού Τουρισμού με τους φορείς!
Ασφαλώς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημασία της συνάντησης του κ. Κόνσολα με τους φορείς του τουρισμού. Όφειλε όμως η κ. Κράτσα, αλλά και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, να διασφαλίσουν την αδιατάρακτη λειτουργία του ανώτερου αυτοδιοικητικού θεσμού του τόπου.
Η ΑΝΑΣΑ, μη επιθυμώντας να συμπράξει στον προφανή ευτελισμό, νοοτροπία που προφανώς είναι σε άμεση σχέση με συνεχή νομοθετική υποβάθμιση του θεσμού που προωθείται από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή, αποχώρησε από την συνεδρίαση.
Όταν η βουλή καλείται να νομοθετήσει για την συνεδρίαση των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων «διά περιφοράς», είναι φυσική συνέπεια η πολιτική συμπεριφορά της κ. Κράτσα και των συμμάχων της απέναντι στο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού απέναντι στις όποιες μεθοδεύσεις της συντηρητικής πλειοψηφίας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά