27/02/2019

3εκ. ευρώ για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Βόρεια Κέρκυρα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Κέρκυρα, 27/02/2019

Την αύξηση των κονδυλίων για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Βόρεια Κέρκυρα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου το έργο να είναι σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, των αθλητικών ομάδων και της νεολαίας.
Η απόφαση του Περιφερειάρχη εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και έτσι ο αρχικός προϋπολογισμός των 800.000ευρώ αυξάνεται σε 3εκ.ευρώ. Ως γνωστό το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με κωδικό έργου 2017ΕΠΟ2200003.
Η δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Ακόμη ένα έργο στον τομέα του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών παίρνει το δρόμο κατασκευής του” δήλωσε ικανοποιημένος ο Θ. Γαλιατσάτος, “η υλοποίηση του οποίου θα ικανοποιήσει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής στη Βόρεια Κέρκυρα, των κατοίκων και των αθλητών, αλλά και των επισκεπτών του νησιού”.
Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι το αθλητικό αυτό έργο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Β. Κέρκυρας. “Είναι αλήθεια ότι εξαρχής δηλώσαμε ότι θα συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την ανυπαρξία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Κατασκευάζουμε σειρά νέων έργων και κάνουμε παρεμβάσεις σε πολλά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και παρωχημένα. Απαντάμε με έργα και συνεχίζουμε γνωρίζοντας ότι έχουμε μαζί μας το σύνολο της κοινωνίας, κόντρα σε βουνά γραφειοκρατίας, κατεστημένες νοοτροπίες, στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες και συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, που δεν αρέσκονται στη δράση μας. Συνεχίζουμε με έργα κι ο λαός στα Ιόνια νησιά έχει μνήμη, νου και γνώση”, δήλωσε.