26/02/2019

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου με τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΤΕΕ Τμήμα Κέρκυρας Ν. Τρίαντο για το θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 26/02/2019

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την άρση του αδιεξόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τμήμα Κέρκυρας Νίκο Τρίαντο, στα γραφεία του ΤΕΕ.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Τρίαντο για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο θέμα, για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί προκειμένου να κατασκευαστούν έργα και να  πραγματοποιηθούν δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, με τους βανδαλισμούς και τους τραμπουκισμούς στο κτίριο της ΠΕ Κέρκυρας.
Παρότι η ΠΙΝ δεν είναι αρμόδια ούτε για τη χωροθέτηση, ούτε για την περισυλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης εξήγησε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κέρκυρας για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, προκειμένου η Κέρκυρα να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αμαύρωσαν την εικόνα της και την εξέθεσαν παγκοσμίως.
Ζήτησε δε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κέρκυρας να καταθέσει και τις δικές του απόψεις, ώστε να υπάρξει σύνθεση απόψεων και ομοφωνία θεσμών και φορέων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και κοινής κατεύθυνσης απόψεων και θα υπάρξει το επόμενο διάστημα συνεχής επικοινωνία και συνεργασία.