12/09/2019

Συνάντηση μελών και φίλων της ΑΝΑΣΑ στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα, 12/9/2019

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών και φίλων της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών (ΑΝΑΣΑ) στην Κέρκυρα. Στην συνάντηση, που έλαβε χώρα στα γραφεία της παράταξης στο κτίριο της ΠΕ Κέρκυρας, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών καθώς και ο τρόπος δράσης το επόμενο διάστημα στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ως βασική παράμετρος που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές εκτιμήθηκε ότι απετέλεσε η γενικότερη πολιτική συγκυρία η οποία, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών με τις Ευρωεκλογές και την μεγάλη συσπείρωση του συντηρητικού χώρου, οδήγησε στην ήττα της ΑΝΑΣΑ, αλλά και στην ήττα και άλλων αυτοδιοικητικών σχημάτων ανά την Ελλάδα που είχαν την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο αποτέλεσμα συνέβαλαν εσωτερικές αδυναμίες της παράταξης που εκδηλώθηκαν με καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, καθώς και προβλήματα στην επικοινωνιακή προβολή του σημαντικού έργου που έχει γίνει πράξη. Ιδιαίτερη αδυναμία εκτιμήθηκε ότι υπήρξε στην απευθείας επικοινωνία των ηγετικών στελεχών της παράταξης που κατείχαν θέσεις ευθύνης με τους πολίτες.

Σημαντική επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην ήττα της ΑΝΑΣΑ είχε η μεγάλη αποχή που εκδηλώθηκε στον β’ γύρο των εκλογών (28.000 λιγότεροι ψηφοφόροι σε σχέση με τον α’ γύρο και επιπλέον αυτού 10.000 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια) και που εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για πολίτες κεντροαριστερής πολιτικής τοποθέτησης οι οποίοι δεν προσήλθαν πειθόμενοι από τα κελεύσματα των αντίστοιχων κομματικών και παραταξιακών μηνυμάτων ότι « Κράτσα και Γαλιατσάτος είναι το ίδιο»!

Όπως συζητήθηκε, η ΑΝΑΣΑ θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα αφ ενός στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και προώθησης του έργου που έχει παραχθεί και του σχεδιασμού που έχει αποφασισθεί και αφ ετέρου στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, στην στήριξη της κοινωνικής συνοχής και της αειφόρου ανάπτυξης των νησιών μας.

Η ΑΝΑΣΑ θα λειτουργήσει με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και δημοκρατία, οργανωμένη σε όλα τα νησιά και σε διαρκή επικοινωνία με τους εννέα εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης. Για τον σκοπό αυτό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της παράταξης θα εκλεγούν Συντονιστικά όργανα της ΑΝΑΣΑ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ήδη έχουν εκλεγεί τα Συντονιστικά στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά