13/09/2019

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Φθηνές δικαιολογίες για τη νομή της εξουσίας.

Κέρκυρα, 12/09/2019

Σχολιάζοντας τις τηλεοπτικές αναφορές του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» Αλέξανδρου Αλεξάκη περί προγραμματικής συνάφειας με την πλειοψηφούσα παράταξη «Ιόνιο Δυνατά - Κάθε νησί ψηλά» της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει:
 
«Ακούσαμε χθες, από τηλεοράσεως, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Επτανησιακή Πρωτοβουλία" να διακηρύσσει την προγραμματική τους συγγένεια και συνάφεια με την παράταξη της κ. Κράτσα!
Δύο σχόλια επ’ αυτού:
Πού το βρήκε το πρόγραμμα της κ. Κράτσα και συμφώνησε μαζί του; Γιατί εμείς το "ψάχνουμε" από την προεκλογική περίοδο και ακόμη δεν το βρήκαμε!
Έρχεται μετά η κ. Γεννηματά κι έχει απορίες πώς ο Μητσοτάκης και η ΝΔ διεισδύουν στο ΚΙΝΑΛ και δημιουργούν κομματικά προγεφυρώματα. Ας ρωτήσει τα στελέχη της στο Ιόνιο, ίσως μάθει κάτι περισσότερο.
Και μία άποψη:
Οι όποιες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων πρέπει να γίνονται πριν την τελική κρίση του λαού, ήτοι να είναι γνωστές πριν το β' γύρο των εκλογών και να επιβραβεύονται ή όχι από τους πολίτες.
Όλα τα υπόλοιπα, όπως αυτά που διαδραματίζονται τώρα μεταξύ Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είναι φτηνές δικαιολογίες για την συμμετοχή στην νομή της εξουσίας».