04/02/2020

Με νέα δυναμική ο αγώνας για τη διάσωση του Ερημίτη.

04/02/2020
 Σημαντικό βήμα στον αγώνα για διάσωση και προστασία του «Ερημίτη» απετέλεσε η χθεσινή (Δευτέρα 3/2/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας.
Η παρέμβαση του περιβαλλοντικού κινήματος, των φορέων, των αυτοδιοικητικών προσώπων, ανέδειξε για άλλη μια φορά τις καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής που θα έχει αυτή η αντιαναπτυξιακή και ληστρική ‘επένδυση’.
Η εταιρεία δεν κατάφερε να εκμαιεύσει θετική απόφαση ως προς την υψομετρική μελέτη, ώστε να προχωρήσει τις εργασίες. Κι αυτό παρά τις ισχυρές πολιτικές παρεμβάσεις που διατυπώθηκαν δημοσίως τις τελευταίες ημέρες, εκ μέρους του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού!
«Δεν εκβιαζόμαστε, δεν δεχόμαστε εξώδικα, δεν υποκύπτουμε σε πρακτικές πολιτικού  bullying» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που εστάλη από την συνεδρίαση.
Ο αγώνας για τη διάσωση της κοινόχρηστης δημόσιας περιουσίας, για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή, μπαίνει σε νέα φάση, με νέα δυναμική. Ο αγώνας αυτός τελικά θα δικαιωθεί, η άλωση της δημόσιας περιουσίας και η ολοκλήρωση του real estate της ληστρικής ‘επένδυσης’ δεν θα συντελεστεί. Ο αγώνας αυτός απαιτεί την ευρύτατη σύμπραξη των φορέων της κερκυραϊκής κοινωνίας, σε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης, σε στοίχιση με τα τοπικά περιβαλλοντικά κινήματα και την τοπική κοινωνία.
Η ΑΝΑΣΑ όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε και στέκεται αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης στον μεγάλο αγώνα που δίνεται. Σταθερά και αταλάντευτα.
Η ΑΝΑΣΑ ήταν παρούσα και στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, με την παρουσία των περιφερειακών συμβούλων Αλέκου Μιχαλά και Τηλέμαχου Γαβαλά, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Διονύση Στραβοράβδη, και του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Κορακιανίτη.
Δεν απετέλεσε έκπληξη η απουσία εκπροσώπων της νυν Περιφερειακής αρχής και των τριών παρατάξεων που την συναπαρτίζουν. Η στοίχιση της Περιφερειάρχου κας Κράτσα με τον Άδωνη Γεωργιάδη και η στήριξή της σε τέτοιου είδους ληστρικές ‘επενδύσεις’ είναι γνωστή. Καθείς εφ’ ω ετάχθη!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά