22/10/2021

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

από την ΑΝΑΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

22/10/2021

Προς:
τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

ΘΕΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή και με την βεβαιότητα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. στους ιδιώτες θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των τιμολογίων -γεγονός που θα στερήσει τη δυνατότητα της χρήσης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας από εκατομμύρια συνανθρώπους μας πανελλαδικά και κατ’ επέκταση από χιλιάδες συμπολίτες μας- ζητούμε να εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. (με μορφή ψηφίσματος).

Για την ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

Κείμενο ψηφίσματος

  1. Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου στους ιδιώτες είναι ένα ακόμα βήμα σε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα για το οριστικό και εξολοκλήρου πέρασμα και αυτής της επιχείρησης στα χέρια των ιδιωτών.
  2. Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης το ελληνικό δημόσιο παραδίδει – χάνει ένα βασικό εργαλείο άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.
  3. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αυξήσεις της τιμής του ρεύματος γιατί το βασικό κίνητρο και κριτήριο  των  μετόχων  θα είναι το κέρδος.
  4. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα στην εταιρεία αντιμετωπίζοντας την παροχή ρεύματος ως δημόσιο αγαθό προσιτό σε κάθε πολίτη.