04/04/2019

Ξεκινούν οι εργασίες στο Γήπεδο Ολύμπου Κέρκυρας.

Θ. Γαλιατσάτος: “Διαψεύστηκαν εκείνοι, που όχι μόνο είχαν αφήσει στη τύχη του το ιστορικό αθλητικό σωματείο, αλλά μας ύβριζαν και υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε τρόπος να κατασκευαστεί το γήπεδο”.

Την σύμβαση κατασκευής του έργου για τις “Εργασίες ανακατασκευής συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Ολύμπου’ υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον φορέα 01.701 και ΚΑΕ 9899.01.017.010.001, συμβασιοποιήθηκε με 131.400 ευρώ. Η ολική αποπεράτωση των εργασιών, με τις οποίες το γήπεδο θα καταστεί σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές για τους αθλητές και τα μικρά παιδιά των ακαδημιών του ιστορικού σωματείου του ΟΛΥΜΠΟΥ, είναι σε 5 μήνες.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε τη Διοίκηση του ΟΛΥΜΠΟΥ σήμερα ότι υπεγράφη η σύμβαση, θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το γήπεδο του Ολύμπου θα αποδοθεί σε χρήση ικανοποιώντας ένα αίτημα όλου του αθλητικού κόσμου και ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, με όποια μέσα διαθέτει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
“Σήμερα απαντάμε με έργα και πράξεις στις Κασσάνδρες κακών μαντάτων, που αρχικά με στόμφο τόνιζαν ότι λέγαμε ψέματα στους ανθρώπους του ΟΛΥΜΠΟΥ και ότι το γήπεδο δεν μπορεί να κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ανάμεσα σε αυτούς και η τοπική ΝΔ, που είχε εκδώσει και δελτίο τύπου για να μας επιπλήξει, αποδεικνύοντας ότι πέραν της άγνοιάς της είναι και επικίνδυνη για τον τόπο. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν γνώριζαν ούτε τον σχετικό νόμο που είχαν ψηφίσει όταν ήταν κυβέρνηση - βάσει του οποίου παρεμβαίνουμε σε αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα - και μας κουνούσαν το χέρι, αποκαλώντας τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή με πεζοδρομιακές εκφράσεις.
Διαψεύδουμε στην πράξη και εκείνους, αυτοδιοικητικά στελέχη και αναζητούντες ρόλο και φωνή στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, που επί χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το ιστορικό σωματείο, προφασιζόμενοι αδυναμία. Αποδεικνύεται ότι μπορούσαν αλλά δεν ήθελαν.
Και τέλος διαψεύδουμε εκείνους που υποστήριζαν, παρακινούμενοι από ταπεινά ελατήρια, παράκεντρα πολιτικών, μιντιακών και οικονομικών κέντρων, ότι κοροϊδεύαμε τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΟΥ.
Δεν απαντήσαμε τότε, απαντάμε όμως σήμερα, στην τελική ευθεία για να παραδώσουμε ένα γήπεδο κόσμημα για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Και θα είμαστε εκεί σε πέντε μήνες, με τους συμπατριώτες μας, τους αθλητές και τη διοίκηση, τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους για να παραδώσουμε στον ιστορικό ΟΛΥΜΠΟ το γήπεδο που δικαιούται και αξίζει. Απλά συνεχίζουμε με έργα και σκληρή δουλειά”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.