06/04/2019

Βιογραφικά υποψηφίων ΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Παντής Σταύρος
συνταξιούχος, αθλητής ΑμΕΑ 
 

Υποψήφιος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Π.Ε. Ζακύνθου

  με την ΑΝ.Α.Σ.Α.
(Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά)
 
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1975. Με τη γέννηση του εντάχθηκε στην οικογένεια των Ατόμων με Αναπηρία. Η ανάγκη του για δημιουργία ήταν η κινητήριος δύναμη για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θέτει μια κοινωνία δύσπιστη και πολλές φορές δύσκολη για ανθρώπους που είναι διαφορετικοί. Δεν στρατεύτηκε λόγω της υγείας του.
Το 1997 αποφοιτεί από τη Σχολή Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Πατρών και το 2002 παίρνει την άδεια άσκησης επαγγέλματος ως Λογιστής-Φοροτεχνικός Γ τάξης. Έως και το 2014 δούλεψε σε μεγάλες εταιρείες της Ζακύνθου, παράλληλα με τη συνεχή κατάρτιση του. Το 2015 συνταξιοδοτείται.
Ως άνθρωπος που αντιμετώπισε πολλά στη ζωή του, αποφάσισε ότι δε μπορούσε απλά να συνταξιοδοτηθεί και να μείνει αμέτοχος στα προβλήματα της οικογένειας των ΑμεΑ, αλλά κυρίως γιατί είχε πολλά να προσφέρει στην κοινωνία που ζει. Γίνεται ταμίας στο σωματείο ΑμεΑ οι «Ποπολάροι» και αθλητής του Στίβου του «Φιλόξενου ΑμεΑ», ενώ διορίζεται ως αναπληρωτής σύμβουλος στον ΟΔΑΖ.
Παράλληλα, με τις γνώσεις που κατέχει σε φοροτεχνικά θέματα, αλλά και εξαιτίας της αγάπης του για τον αθλητισμό, συμμετείχε ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια διαφόρων ομάδων του νησιού.
Ιδιαίτερη ενασχόληση είναι ο πολιτισμός και κυρίως τα δρώμενα που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της επτανησιακής κουλτούρας (π.χ Ομιλίες και η Γκιόστρα), ενώ είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού του, επίσης τελεί και επίτροπος στην εκκλησία του.
Ως επιστέγασμα της ανάγκης του για εθελοντική προσφορά, λειτουργεί τα δυο τελευταία χρόνια, γραφείο στην ΕΠΣ Ζακύνθου, όπου βοηθά άμισθα ομάδες, πολιτιστικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία να τηρήσουν ορθά τα βιβλία τους και να λύσουν πολλά από τα γραφειοκρατικά προβλήματα.
Στην προσωπική του ζωή δεν συνάντησε ακόμη τον άνθρωπο με τον οποίο θα δημιουργήσουν την οικογένεια τους.